Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
michal XXXX Beh Gladia Krystian G Andrzej Kowalczyk forrestjohn Janek (5070 niezalogowanych)
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...wkrec

jak najwieksza

i jak najmniej oszczedna

zarowke.taka,zeby zamiast 7nok

bylo 70nok.wtedy bedziesz mogla ostro

zaatakowac wlasciciela,jak rowniez sasiada....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
miałem podobną sytuacje w mieszkaniu moim jest podpięty wzmacniacz antenowy dla wszystkich lokatorów(cała skrzynka z rozgałężnikiem antenowym). odłączyłem to kiedyś od prądu ale afera była (w tedy nie wiedziałem do czego to służy). OD TAMTEJ PORY NIE WOJUJE BO ODPOWIADA MI MIESZKANIE I KOSZTA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wyspiarz napisał:
. OD TAMTEJ PORY NIE WOJUJE BO ODPOWIADA MI MIESZKANIE I KOSZTAAno właśnie ...
---
Zawsze i wszędzie... jest coś , za coś i kosztem ... czegoś ! .
---
Sztuką życia , jest to tak pogodzić , by naprawdę spać spokojnie i z uśmiechem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(KristianAndersen)
Nowicjusz
Sa dwie strony medalu. Masz racje, z jakiej paki masz bulic za wszystkich? Zapytanie wlasciciela jak to bedzie rozliczana to normalna w takiej sytuacji kolej rzeczy. Z drugiej strony posluchaj rad pozostalych. Wymien zarowke na LED, ona ma znikomy pobor mocy nawet DO 5x mniejszy niz te energooszczedne. Zamiast 7 koron wyjda 1-2. Odmowisz sobie w roku 2 piwka i masz caly koszt oswietlenia na rok. Jesli sama nie jestes w stanie jej wymienic to popros sasiada! niech widzi co sie dzieje i odrazu mu wytlumacz dlaczego. Jestem elektrykiem i to co pisza zebys podlicznik miala zakladac to bzdury! Koszt faktycznie kilka tysiecy. A zaden elektryk nie podlaczy po znajomosci bo jest z tym troche zabawy, a i tak musi to zrobic elektroinstalator z uprawnieniami do podlaczen i testow. Bierze on wowczas ograniczona odpowiedzialnosc za instalacje.

LED to swietny pomysl. Sugeruje wiekszosc zarowek w domu powymieniac na ledowe, lub energooszczedne. Zacznij od jednej zobaczysz jak swieca i czy Ci to odpowiada. Jak bedziesz sie wyprowadzac to zabierz zarowke ze soba hehe

PS. Zarowka na klatce nie powinna zzaburzac Twojego spokoju psyhicznego. To jak Ty bidulko poradzisz sobie z prawdziwymi problemami jakie zycie przynosi. W depresje wpadniesz szybko. - zart ;p

Strzalka zarowiasta -->oO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
KristianAndersen napisał:... Jestem elektrykiem i to co pisza zebys podlicznik miala zakladac to bzdury! Koszt faktycznie kilka tysiecy. A zaden elektryk nie podlaczy po znajomosci bo jest z tym troche zabawy, a i tak musi to zrobic elektroinstalator z uprawnieniami do podlaczen i testow. Bierze on wowczas ograniczona odpowiedzialnosc za instalacje.
BZDURY WIERUTNE PISZESZ I TYLE ...! .
---
JAKA "ZABAWA" ... o czym ty majaczysz ?.
---
Otwierasz szafkę elektryczną , zdejmujesz osłonę ,wymontowujesz obecny bezpiecznik a w jego miejsce montujesz nowy z licznikiem jak na załączonym wyżej zdjęciu .
---
A jak bezpiecznik "PADA" to też jest potrzebny elektroinstalator do wymiany ? .
---
Pomijam tu oczywiście fakt , że w skrzynce są starego typu bezpieczniki topikowe .
To wtedy niestety ... ZIMNE NÓŻKI i SETA ... na ukojenie żalu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Ano właśnie ...
---
Zawsze i wszędzie... jest coś , za coś i kosztem ... czegoś ! .

a zjakiej racji zawsze to Norek ma nas walic w dupe
bo co Norki nie klamia tulko zaszlo nieporozumienie

to moze placic o te 40 kr miej na miesiac ,bo to takie grosze ze nie warto tego liczyc
napewno zaraz wlasciciel by przyszedl z pretensjami

a swoja drogo to niesprawny wylacznik stanowi zagrozenie pozarowe moze ktosc grxzebal w instalacji i polaczyl na krotko

trzeba sie spytac sasiada czy sie nie boi ze sie klatka schodowa spali
niech sasiad gada z wlascicielem

a rachunek za prad to mozna razem z sasiadem rozliczac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
a rachunek za prad to mozna razem z sasiadem rozliczac

ja juz tak rozliczalem,i bardzo dziekuje,zadnej wspolnoty finansowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
czyzby juz rodacy ze szkocji zaczeli walic do norge.....

jak ci sie kurwa nie podoba, to zmien dom/lokal lub wyjebuj do polski, gdzie swiatło/prąd jest drozsze nic tutaj!

Co za kurwa moski sie zjechały...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok